Як зробити жорстку яловичину м'якою: прості поради та рецепти

Яловичина – одна з найпопулярніших м'ясних страв. Однак, деяким людям може здатися, що ця м'якоть є занадто жорсткою та твердою для приготування. Але немає нічого неможливого, і жорстку яловичину можна зробити ніжною та соковитою, якщо правильно використовувати різні прийоми приготування та маринади.

Перший крок до приготування м'якої яловичини – це вибір правильного шматка м'яса. Оптимальним вибором буде мармурована яловичина, де у м'ясі присутні дрібні жирові прожилки. Ці жирові відкладення допоможуть зберегти вологу та зробити м'ясо ніжним. Також варто відзначити, що яловичину необхідно вибирати свіжою, без ознак псування чи застою.

Одним із найпопулярніших способів зробити яловичину м'якою є маринування. Маринади можуть бути різними, наприклад, на основі лимона, оцту або йогурту. Кислотність цих інгредієнтів допомагає розм'якшити структуру м'яса. Для отримання максимальної користі від маринування, м'ясо рекомендується залишити в маринаді на кілька годин або найкраще на ніч. Це дозволить приправам і спеціям, що є частиною маринаду, проникнути в структуру яловичини і зробити її неймовірно ніжною і ароматною.

КрокскладовіДіїЧас
1ЯловичинаНарізати на порції5 хвилин
2Маринад (сік лимона, соєвий соус, мед, часник, перець)Залити яловичину маринадом30 хвилин
3Прянощі за смакомПосипати яловичину прянощами5 хвилин
4ЦибуляДодати цибулю5 хвилин
5МаслоДодати олію на сковороду1 хвилина
6Яловичина у маринадіОбсмажити яловичину10 хвилин
7БульйонДодати бульйон і тушкувати на повільному вогні1 година 30 хвилин
8Лавровий лист, часникДодати лавровий лист та часник5 хвилин
9КартопляДодати картоплю та тушкувати до готовності40 хвилин
10ЗеленьПосипати зеленню перед подачею1 хвилина
11Сіль перецьПосолити та поперчити до смаку1 хвилина

Не варто нарізати м'ясо на дрібні шматочки. Щоб м'ясо було м'яким при варінні, варіть його великим шматком, опустивши відразу в киплячу воду. Через кілька хвилин зменшіть вогонь до мінімуму та варіть м'ясо до готовності під закритою кришкою. Це зробить м'ясо соковитішим, а додані в бульйон спеції додадуть м'ясу аромат.25 жовт. 2022 р.

Що додати у воду, щоб яловичина була м'якою?

Секрет простий: щоб варена яловичина була м'якою, перед приготуванням помістіть її в холодну воду з додаванням лимонного соку або оцту. Через кілька годин м'ясо можна варити.

Що робити, якщо варена яловичина жорстка?

1 випадок – якщо ви варили яловичину і вона вийшла твердою. Додайте спецій та прянощів, додайте води та наріжте м'ясо на шматки – і варіть 3-4 години. Іноді буває, що яловичина пом'якшується, але стає сухувато-волокнистим при цьому, швидше за все, це стара яловичина, таку можна пустити у фарш.

Як посмажити яловичину, щоб вона не була жорсткою?

Приготувати яловичину на сковороді просто. Однак пам'ятайте, якщо ви вирішили посмажити м'ясо на сковороді, необхідно готувати його щонайменше 30-40 хвилин. За цей час яловичина встигне стати м'якою, але залишиться соковитою всередині. На відміну від свинини, яловичина вимагає більш довготермінової обробки, щоб стати м'якою.

Related Post

Як зробити теплі парові підлогиЯк зробити теплі парові підлоги

Що зробити що б підлога була теплою? Найпростіший і найпоширеніший спосіб теплоізоляції – застосування утеплювачів. З усіх широко застосовуються мінеральна вата (виготовляється з негорючих матеріалів базальту, діабазу) та пінополістиролу. Останній

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ

Що робити, якщо вкусив щитомордникЩо робити, якщо вкусив щитомордник

Що робити якщо вкусив отруйний? Промийте місце укусу теплою водою з милом або хоча б протріть вологою серветкою, щоб усунути сліди отрути. Щоб не потрапили в рану мікроби, прикрийте її

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ

Як правильно носити колготки з візерункамиЯк правильно носити колготки з візерунками

Як носити етикетні колготки? Колготки можна, можливо носити з відкритим взуттям, але є одне АЛЕ у колготок не повинно бути укріпленого миска (прошитої смужки, яка стирчатиме прямо над пальчиками —

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ