Які продукти потрібні для приготування плову: повний перелік

Плов – це традиційна страва, яка протягом довгих років радує своїм неповторним смаком людей у ​​всьому світі. Щоб отримати ідеальний плов, потрібно правильно підібрати всі інгредієнти.

Одним із ключових компонентів приготування плову є м'ясо. Зазвичай використовується баранина або яловичина, так як вони мають соковитий смак і добре поєднуються з іншими інгредієнтами. Також можна додати курку чи рибу для різноманітності.

Іншою невід'ємною частиною плову є рис та морква. Рис повинен бути довгозерним і ніжним, щоб страва вийшла гармонійною і ароматною. Моркву необхідно нарізати тонкою соломкою, щоб вона рівномірно просочилася всіма смаковими компонентами плову.

На останньому етапі приготування плову слід додати спеції та приправи. Основна приправа тут – це зіра. Вона надає плову особливий аромат та смак. Крім того, можна використовувати куркуму, паприку, коріандр та інші спеції до смаку.

Які продукти потрібні для приготування плову
ПродуктКількість
Мал500 г
М'ясо (яловичина чи баранина)500 г
Морква2 шт
Цибуля ріпчаста2 шт
Часник3 зубчики
Масло рослинне3 ст. л.
Сільза смаком
Перець чорний меленийза смаком
Куркумаза смаком
Лимон1 шт
Вода1000 мл

Що треба купити для плову?

Справжній узбецький плов

  • Баранина 1 кг
  • Довгозерний рис 500 г
  • Цибуля 4 головки
  • Рослинна олія 300 мл
  • Часник 2 головки
  • Морква 1 кг
  • Сушений червоний перець 2 штуки
  • мелений кумін (зіра) 1 столова ложка

Що додають у плов для смаку?

Спеції для плову – традиційні інгредієнти, які додають до національної страви з рису та м'яса жителі Середньої Азії та Кавказу.Головні складові – зіра (кумін) та барбарис. До суміші для плову також додають чорний мелений перець, лавровий лист, шафран або куркуму, паприку, рідше пряні трави..

Що можна додати до плову?

Що ще додають у плов залежно від регіонів та традицій: солодку паприку, кмин, гвоздику, зелень (петрушка, кріп), базилік, м'яту, часник(Краще, звичайно, цілісний, хоч і сушений теж відмінно підійде).

Related Post

Як почистити плотву швидко від луски в домашніх умовахЯк почистити плотву швидко від луски в домашніх умовах

Як швидко очистити рибу від луски? Рибу можна легко очистити, якщо замочити її у каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Цей спосіб трохи розм'якшить луску та дозволить зняти її

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ

Як можна приготувати мюсліЯк можна приготувати мюслі

Як приготувати мюслі? Домашні мюслі Змішайте вівсянку, трохи родзинок чи інших сухофруктів, насипте пару подрібнених горіхів та столову ложку висівок. Залийте мюслі нежирним молоком, кефіром або натуральним йогуртом і додайте

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ