Приготування млинців – одна з найпопулярніших і найулюбленіших страв на території Росії і не тільки. Але найчастіше, у процесі приготування виникає проблема: тісто прилипає до сковорідки, що робить його складно відокремити та впливає на підсумковий результат. Чому так відбувається і як уникнути цієї проблеми?
Однією з головних причин прилипання млинця до сковорідки є неправильно підготовлена поверхня. Якщо сковорідка потрібний час не була прогріта, то тісто прилипатиме і вилітатиме у клапті. Також використання сковорідки з негладким дном або виготовленої з низькоякісного матеріалу може призвести до аналогічного результату.
Важливу роль грає також використання жиру чи олії. Якщо сковорідка надто суха, то тісто млинця прилипатиме. Необхідно нанести на сковорідку достатню кількість олії чи жиру, щоб запобігти цьому. Однак, якщо жиру чи олії занадто багато, то млинці вийдуть жирними та втратять смак. Тому важливо підібрати правильну кількість олії чи жиру.
Причина | Чому тісто прилипає до сковорідки |
---|---|
1. | Сковорідка не розігріта достатньо |
2. | Сковорідка не змащена олією чи олією недостатньо |
3. | Використання сирого або невідповідного тіста |
4. | Перемішування тіста під час смаження |
5. | Використання старої та стертої сковорідки |
Ще одна причина такої неприємності, як прилиплі до сковороді млинці – холодне молоко. Для млинця можна використовувати тільки тепле молоко, трохи підігріте. У жодному разі не можна робити млинці на молоці із холодильника. Такі млинці неминуче рвуться і прилипати до сковороди.13 лист. 2022 р.
Що робити, щоб млинці не прилипали до сковороди?
Щоб запобігти прилипанню млинців до сковорідки… просто прожаріть її з сіллю: перед випіканням млинців на сковороду насипати сіль, прогріти сковороду із сіллю, потім протерти за допомогою паперової серветки, і все!
Чому млинці прилипають до сковороди?
Велика кількість борошна робить тісто важким та незручним для роботи. Густа маса занадто повільно розтікається по сковороді, через що млинець може в одному місці підгоріти, а в іншому не пропікатися. Занадто мало муки — теж погано. Рідке тісто не схопиться, та млинці порвуться.
Що робити, якщо млинці не знімаються зі сковороди?
Якщо у вас Пательня без антипригарного покриття, наприклад, чавунна, і млинці підгорають і не перевертаються, радимо розсипати на поверхні дрібну сіль і розігріти її. А потім приберіть сіль і протріть поверхню м'яким сухим рушником або серветкою.