Кунжут – це одна з найдавніших культурних рослин, насіння якої є цінним джерелом харчових та лікарських речовин. Процес отримання насіння кунжуту вимагає ретельної обробки та дотримання певної технології.
Спочатку необхідно самостійно виростити рослина кунжуту. Воно віддає перевагу теплим і сухим кліматичним умовам, тому для його вирощування підходять тільки спеціально підготовлені ділянки землі. Рослина кунжуту має невеликі яскраві квіти, які, у свою чергу, перетворюються на насіння. Щоб отримати якісне та здорове насіння, потрібно забезпечити рослині оптимальну кількість світла та правильний полив.
Коли квіти рослини кунжуту починають в'янути та висихати, настає час збирати його насіння. Щоб уникнути хвороб та шкідників, збирання насіння проводять акуратно та методично. Культивовані рослини кунжуту дозволяють отримати високоврожайне та якісне насіння, яке може використовуватися для приготування їжі або в косметичній промисловості.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Коли насіння кунжуту дозріває, воно стає червонуватим і починає висипатися зі стручків. |
2 | Збирачі сіють полотно під кущами кунжуту для впіймання насіння. |
3 | Через кілька днів, коли насіння перестає падати, полотно акуратно складають і переносять на переточку. |
4 | На переточці відокремлюють кунжут від сміття, що залишилося. |
5 | Кунжут просівають, щоб видалити недорослі, що залишилися, і огризки. |
6 | Насіння кунжуту укладають у мішки та відправляють на подальшу обробку та упаковку. |
Зміст:
Як отримують насіння кунжуту?
Кунжут – це однорічна трав'яниста рослина, висотою до 3-х метрів з самозапилюючими білими, рожевими і фіолетовими квітками, що сидять у пазухах листя. Квітка розкривається всього на один день, після запилення утворюється коробочка, в якій дозрівають біле, жовте, червоне або чорне насіння розміром 2×1 мм..
Коли збирають кунжут?
Зимовий урожай кунжуту (жовтень листопад) називається Natural білий. Літній урожай кунжуту (лютий травень) називається Natural чорний. Насіння кунжуту жовте, біле або чорне і має м'який аромат, схожий на аромат горіха. Кунжут миється перед очищенням.
Чи потрібно молоти кунжут?
Майте на увазі, що мелений кунжут зберігається не більше 2-3 тижнів, тому найкраще перемелювати насіння безпосередньо перед використанням та в кількості, яка необхідна в даний момент. Кунжут можна вживати і необробленим, а також сушеним, але в цьому випадку потрібно ретельно розжовувати насіння.
Звідки беруть чорний кунжут?
Батьківщиною кунжуту вважається Африка. На даний момент кунжут культивується також в Індії, Пакистані, Китаї, Середній Азії, країнах Середземномор'я.