Особливо якщо ви вирішили щось смажити у фритюрі, краще вибирати природно тверді олії. До них можна додати топлене масло – це вершкове масло, яке пройшло ще одну стадію переробки. У нього теж вища температура димлення.17 Гру. 2018 р.
Що краще використовувати для фритюру?
Однозначно рафінований. У нерафінованих оліях домішки при нагріванні перетворюються на канцерогенні речовини. Зазвичай ресторани вибирають пальмову, соняшникову або оливкову олію для смаження, з них найкраще – оливкове, але й найдорожче. Збережена копія
На чому краще смажити на олії чи жиру?
Його дослідження також показує, що насичені тваринні жири та олія краще для приготування їжі, зокрема смаження, ніж соняшникова або кукурудзяна олія. "Якби я вибирав між смальцем та поліненасиченими жирами, – каже він, – я без сумнівів вибрав би смалець". Збережена копія