Як швидко темніє картопля

Чому картопля швидко темніє?

Коли ми нарізаємо картоплю, з зруйнованих клітин вивільняється фермент поліфенолоксидаза, який каталізує реакцію між поліфенолами, що містяться в бульбі, та киснем повітря. В результаті виникають меланіни, пігменти того ж типу, що утворюються у шкірі під час засмаги. Тож незабаром скибки картоплі темніють. Збережена копія

Що буде, якщо почистити картоплю і залишити на ніч?

Піддавати цій процедурі можна просто очищені, так і порізані овочі. Загорніть картоплю в харчову плівку, щоб мінімізувати контакт з повітрям, та залиште у морозилці холодильника. При температурі -30 °C продукція зберігатиметься до трьох місяців включно, а то й довше.

Related Post

Що треба робити вчителямЩо треба робити вчителям

Що вчитель має робити? Якими професійними навичками повинен володіти педагог Створення комфортного освітнього середовища. Стратегічне планування та підбір навчальних матеріалів. Цифрові компетенції. Застосування формируючої оцінки. Оцінка настроїв хлопців у класі.

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ

Як можна збирати гроші на весілліЯк можна збирати гроші на весіллі

Для конвертів з грошима підійде оздоблений весільною атрибутикою круглий акваріум. А не грошові подарунки клатимуть на стіл. Як варіант, можна зробити креативну скриню, обклеїти монетами різних країн та банкнотами та

ЧИТАТИ ДАЛІЧИТАТИ ДАЛІ