Ситуацію можна виправити, якщо знати простий кулінарний лайфхак. Щоб урятувати готове, але рідке желе, його потрібно підігріти та додати більше желатину. Поставте желатинову масу на повільний вогонь та доведіть до теплого стану. Потім додайте сухий желатин, постійно помішуючи, щоб він повністю розчинився. 8 груд. 2022 р.
Що робити, якщо не застигає желе?
Найпоширеніша причина, через яку желатин не застигає, – додано недостатню його кількість. Желатин не можна додавати "на око", завжди важливо дотримуватися рекомендованих пропорцій, зазначених на упаковці або чітко дотримуватися рецептів на кулінарних сайтах.
Що робити, якщо не розчинився желатин?
Холодні вершки збийте до м'яких піків. Збивати найкраще на середніх оборотах, бо вершки дуже легко перезбити. Розігрійте набряклий желатин з кавою, щоб вона повністю розчинився. Влийте в сирну масу і добре перемішайте.